Pussel online

Pussel online kan vara ett skönt sätt att koppla av efter en stressig dag på jobbet. I pussel lägger du ihop olika pusselbitar och sakta börjar ett motiv framträda. Motivet kan bestå av allt möjligt från landskap till självvalda motiv. Om du inte har något bra bord att lägga pusslet på kan du testa pussel online i stället. Det går att spela pussel online gratis här hos oss.

Spela Pussel online

Pussel online är perfekt för dig som vill kunna spela pussel när du är på språng. Pussel på nätet finns i många olika svårighetsgrader. Det finns dessutom spel för alla möjliga operativsystem. Du kan testa att spela pussel direkt här på vår hemsida.

Pussel online – snabbfakta

Vi börjar med en tabell med snabbfakta om spelet:

Spelkategori Brädspel
Antal spelare 1 spelare
Speltid Varierar
Åldersrekommendation Från 5 år
Du behöver Ett Pussel eller internet
Svårighetsgrad Enkelt

Vad är Pussel på nätet?

Att lägga pussel innebär att du kopplar ihop olika små bitar av ett motiv.

Långsamt börjar sedan ett motiv att visa sig. Pussel online spelar du alltså på samma sätt som ett vanligt fysiskt Pussel.

En fördel med att välja ett digitalt pussel är att det är enkelt att välja svårighetsgrad på sitt Pussel.

En annan fördel är att det är gratis att spela på nätet, medan ett fysiskt pussel kostar pengar.

Ytterligare en fördel med Pussel online och andra onlinespel är att du även kan spela via din smartphone när du befinner dig på andra platser. Ett vanligt pussel går ju inte att bära med sig.Pussel online

Bra saker med Pussel online

Att lägga Pussel online har visat sig vara positivt för våra hjärnor. Vi bygger upp hjärnan med positiva egenskaper; vi får bland annat lättare att koncentrera oss och bättre minne. Dessutom är Pussel på nätet avkopplande och lugnande. Med andra ord kan du lägga Pussel och ha kul utan att behöva skämmas över det eller känna att det skulle vara slöseri med tid.

Pussel online – en kort historik

Pussel fanns långt innan datorer och internet. Historiker menar att det var engelsmannen John Spilsbury som uppfann det allra första Pusslet på 1700-talet. Då var det inte ett roligt tidsfördriv han hade i åtanke. Han delade en karta tillverkad i trä så att barn fick försöka lägga ihop det igen.

Syftet var nämligen att lära barn om kartor och geografi. Pussel fortsatte därefter länge att vara något för barn. I början för att de skulle lära sig geografi och sedan för att lära ut olika former. På 1900-talet började det komma Pussel även för vuxna.

Givetvis finns det fortfarande analoga Pussel också, om du skulle föredra att lägga ett sådant. Precis som när det gäller digitala Pussel så finns det många motiv och svårighetsgrader att välja mellan. Det finns också många olika platser att köpa Pussel på, men bland annat finns de att köpa på Spelexperten.Pussel online

Du som gillar Pussel online

Om du gillar Pussel finns det även flera andra trevliga onlinespel som du kan testa. Yatzy är exempelvis ett tärningsspel med enkla regler som finns online. På nätet finns det dessutom ett stort utbud av patienser, bland annat Harpan och Idioten. Om du föredrar kortspel för fler spelare så finns även det.

Laura Jensson
Skriven av

Laura Jansson

Laura är en skribent med en glödande passion för alla typer av spel. Hon gillar allt från tålamodsprövande patiensspel till intensiva actionspel. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med texter. 2022 gick hon ihop med två vänner och startade sajten Allaonlinespel. Där delar hon med sig av spelguider och spelrecensioner. Förutom sitt spelintresse har hon ett stort intresse för böcker och har tidigare bland annat arbetat som redaktör på ett bokförlag.