Kortspel för tre

Är ni tre personer och letar efter roliga kortspel för tre? Då har ni hittat rätt. Här tipsar vi om kortspel som passar sällskap på tre. De flesta fungerar även för fler spelare, medan andra är anpassade för just tre spelare. Det finns mycket för er att välja mellan. Många av spelen som passar för tre går att spela online här på vår sida.

De 10 bästa kortspelen för tre

Spel Beskrivning
Tribello Perfekta spelet för tre.
Vändåtta Spel för mellan 2–5 spelare.
Svälta räv En klassiker för barn.
500 Rummy för mellan 2–8 spelare.
Poker Vadslagningsspel för 2+ spelare.
Canasta Ett spel för mellan 2 och 6 spelare.
Bluffstopp Fartfyllt spel för 2–6 spelare.
Plump Stickspel för 2–5 spelare.
Hjärter Strategispel för 3–6.
Rödskägg Utmanande spel för 3–7 spelare.

Det är sant att det är en smaksak vilka spel som är bäst. I tabellen här ovanför har vi emellertid lyft fram några av våra favoriter på roliga kortspel för tre. Om du tycker att de verkar intressanta kan du läsa mer om dem i våra artiklar på sidan. I många av artiklarna finns det dessutom en gratis onlineversion av spelet. Passa på att online spela gratis hos oss.

Kortspel för tre

Kortspel för tre spelare

Vissa kortspel är speciellt anpassade för just tre spelare. Det innebär att reglerna är utformade på ett sådant sätt att ni måste vara tre stycken för att kunna spela. Ett exempel på ett sådant spel är Tribello eller Bismark. Det är ett sticktagningsspel där du ska ta så många stick som möjligt i en del av spelet. I en annan del ska du tvärtom försöka ta så få som möjligt.

Ytterligare ett exempel är Three-handed Euchre. I det här spelet ska du sträva efter att få tio poäng först. Euchre i namnet kommer sig av att spelet sker med en amerikansk kortlek på 33 kort.

Ett annat roligt kortspel för tre spelare är 99 eller Ninety nine. Målet i det spelet är att bli först med att nå 99 poäng. Spelet sker med vanlig lek, men en joker ska vara med och ni ska ta bort korten 2–5. Kvar blir 37 kort och ni spelar med tolv kort var på handen. Först ska ni ge bud på hur många stick ni tror ni klarar av att vinna. Därefter börjar själva spelet, där ni ska försöka ta stick. Om du lyckas ta precis så många stick som du trodde får du maximalt med poäng.

Det här är bara några exempel på spel som är speciellt anpassade för tre spelare. Det finns många fler spel av den typen. Dessutom finns det många fler kortspel som också fungerar bra med tre spelare, utan att de är speciellt anpassade för tre.

Kortspel för tre

Kortspel för 3 med enkla regler

Några tips på roliga kortspel för tre med enkla regler är:

Finns i sjön är ett klassiskt barnspel där ni spelar med en vanlig kortlek på 52 kort.

Ni kan vara mellan två och fyra som spelar, så det är ett perfekt kortspel för tre. Spelet går ut på att skapa så många fyrtal som möjligt. Dela ut kort så att alla spelare har sju kort var. Resten av korten ska du lägga på bordet med symbolsidan neråt. Fråga din motspelare om ett kort du vill ha. Om din motspelare har kortet måste hen ge det till dig, men om hen inte har det får du ta upp ett kort från sjön, det vill säga kortsamlingen på bordet.

Vändåtta regler är enkla och går bland annat ut på att ni som spelar ska använda er av en vanlig kortlek på 52 kort. Ni spelar med sju kort var. Ni ska turas om med att lägga ut kort i en spelhög mellan er. Det gäller att lägga kort med samma färg eller samma valör som det redan lagda. Åttor är speciella kort, då de gör att du kan byta färg. Du som blir av med dina kort fortast vinner matchen.

Vidare är Svälta Räv ett annat kortspel för tre med enkla regler. Det här spelet går ut på att försöka svälta ut dina motståndare, det vill säga ta alla deras kort. Det går till så här; du vänder upp det översta kortet i din hög. När ni får fram kort i samma färg så vinner den av er som lagt det högsta kortet. När en spelare vinner en omgång får hen ta upp hela spelhögen.

Kortspel för tre

FAQ – Vanliga frågor och svar om kortspel för 3

Till sist ska vi besvara några vanliga frågor om den här typen av spel.

Hur många kortlekar behöver jag ha för att kunna spela kortspel för tre?

Det beror på vilket spel du ska spela. Med det sagt finns det många spel där du bara behöver ha en vanlig kortlek på 52 kort.

Kan jag spela kortspel för tre online?

Ja, många av spelen finns även online. Uno och Finns i Sjön kan du till exempel spela gratis på vår hemsida.

Går det att spela kortspel för tre även om vi är fler?

Nej, inte alltid. En del kortspel är anpassade för en spelare, exempelvis Spindelharpan. Andra, som Bridge, är anpassade för fyra spelare. Ibland går det att göra anpassningar så att spelet ändå fungerar för tre spelare, men långt ifrån alltid.

Vad har kortspel för tre för regler?

Alla spel har olika regler, så det går inte riktigt att svara kortfattat på. Vidare har vissa spel enkla regler medan andra har mer komplexa regler.